• BBQ 2015
  Beste straatgenoten,

  Vergeet niet jullie foto's straks op te sturen voor faceboek en/of de site! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met WeTransfer)

  De Verwoldsebeek-BBQ vindt dit jaar plaats op

  zaterdag 15 augustus a.s.

  Voor kinderen begint het om 15.30 in de speeltuin.
  De barbecue wordt aangestoken om 19.00.

  In de ochtend en de middag wordt opgebouwd. Hiervoor is hulp uiteraard zeer welkom.

  Indien je nog niet opgegeven hebt, kan je je aanmelden per email naar marcel of bij:
  - nr. 14
  - nr. 25
  - nr. 9
  - Marcel(Vordensebeek)

  De kosten over maken onder vermelding van naam, straat, huisnummer.
 • Container in ons geadopteerde groenperkje? (november 2014)

  Container 2014

  Over een ondergrondse afvalcontainer en bovengronds bewonersverzet.

  Woensdag 20 november 2014 zal ons nog lang heugen. Die dag vonden de bewoners van Verwoldsebeek 1 t/m 9 en 8 t/m 26 een onheilspellende brief van de gemeente op de deurmat. Met een mededeling die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.
  We wreven in onze ogen en lazen het nog een keer. Dit kan niet waar zijn: ons woonerf, ons eigen stukje geadopteerd groen om precies te zijn, was de gedoodverfde nieuwe locatie voor een ondergrondse afvalcontainer!

  De brief sloeg in als een bom. De Verwoldsebeek schudde op zijn grondvesten en iedereen was in rep en roer.
  Gesprek van de dag op de 18e verjaardag van Eva van nummer 18, een verhit telefoontje 'op het randje' naar de gemeente van een boze buurman nummer 1, een buurman nummer 2 die het hoofd koel hield maar met de juiste juridische informatie aankwam, een buuf 3 die het wel allemaal even bij de gemeente zou inpeperen en het vervolgens ook nog eens op papier zette met buurman nummer 2.
  Zo gezegd, zo gedaan, en nog hetzelfde weekend vuurden we onze mail reactie naar de gemeente.

  En, o ja, groot draagvlak via een petitie onder alle aanwonenden vanaf de Maaslaan tot aan het water bij de Brinkhoekweg.
  En, o ja, meteen ook maar een kopietje van de door diezelfde gemeente ondertekende adoptieovereenkomst over het groenbeheer op ons woonerf meegestuurd.
  En, o ja, ook nog even een cc-tje naar onze wijkbeheerder Gerard Ballintijn.

  En zo maakten we met z'n allen niet alleen een vuist, maar vooral een goed doordacht en onderbouwd verhaal naar de gemeente 'met redenen omkleed'. Intussen mailden en belden diverse verontruste bewoners ook nog zelf richting de gemeente.

  Met succes, want de gemeente berichtte maandag al de onvergetelijke woorden terug:
  Gezien uw (gezamenlijke) reacties hebben we dit voorstel afgeblazen. Wij kunnen ons vinden in uw argumenten en waarderen uw inzet voor de groenstrook. Onze excuses voor het feit dat wij niet op de hoogte waren van het feit dat de groenstrook door u gezamenlijk is geadopteerd. Wij gaan aan de slag met het vinden van een andere oplossing en zullen u daarin meenemen als we een alternatief hebben gevonden.

  En zo daalde het stof weer neer en keerde de rust weer. De vlag kan uit. Want ons woonerf blijft mooi en leefbaar. Dankzij iedereen die heeft meegedacht, meegeleefd en mee ondertekend.
  En ook mede dankzij de snelle actie van onze wijkbeheerder.

Joomla templates by a4joomla