Verwoldsebeek wordt gepimpt!

Het parkeertuintje aan het begin van onze straat is niet meer wat het geweest is, kale plekken, kapotte struiken, scheve tegels... En toen werden er ook nog 2 zieke bomen weggehaald…Tijd voor actie!

Wij hebben contact met de gemeente gehad en ons hard gemaakt voor nieuwe aanplanting. Dat viel nog niet mee in deze tijd van bezuinigingen!
Uitkomst van het veelvuldig overleg is het volgende:
 • Voor het vervangen van de beide gekapte bomen is helaas geen budget vanuit de gemeente.
 • We hebben vanuit een beperkte keuze nieuwe heesters kunnen regelen voor het middenvak.
 • Ook hebben we budget gekregen om de resterende vrijstaande bomen in de straat op te leuken met een ‘rondje’ lavendelplanten.
Hier staat tegenover dat we het nieuwe tuintje de komende jaren zelf als bewoners moeten onderhouden. Hiervoor zullen ondergetekenden een ‘adoptieregeling’ ondertekenen en hopelijk met wat burenhulp van jullie de heesters jaarlijks snoeien.

Wat gaat er gebeuren?
 • Voor 15 maart zal de gemeente de huidige struiken weghalen. Ook het plateautje (wat vroeger diende als afvalverzamelplek) wordt opgeheven.
 • De gemeente ververst de grond en zal ons voorzien van de nieuwe heesters. Dit gaat er als volgt uit zien:
  • in het midden 4 rose/paarse vlinderstruiken; Buddleja davidii, 2-3 meter hoog,
  • hier omheen de Spiraea Margaritae; een heester met donkergroen blad en rose bloemetjes, 125 cm hoog
  • aan de buitenkant een rand van Euonymus fortunei; een heester met geel bont blad, 80 cm hoog, die in de winter groen blijft

Straatplantdag

Zaterdagochtend 13 of 20 april (afhankelijk wanneer de planten ons geleverd worden) willen we introduceren als Straatplantdag.
Wie zin heeft om te helpen bij het poten van de nieuwe planten, is van harte welkom!

Onder het motto van: hoe meer zielen hoe meer vreugd en vele handen maken licht werk willen we er vooral een gezellige ochtend van maken. Niet alleen de parkeertuin wordt mooi gemaakt, maar misschien heb je zin om die dag je voortuin meteen lenteklaar te maken.

We willen de kinderen ook expliciet uitnodigen deze ochtend; we aan met hen lavendel planten rondom de bomen in de straat en er zijn prikstokken aanwezig om het zwerfafval weg te halen. Op deze manier willen we hen ook betrekken bij het zuinig zijn op het (aangeplante) groen!


Wij vinden het erg jammer dat de bomen niet met budget van de gemeente vervangen kunnen worden en stellen voor om per huishouden 1 euro bij te dragen aan 2 nieuwe boompjes zodat iedereen die de Verwoldsebeek inrijdt weer lekker fris en groen de straat inkijkt.

We zullen hiervoor binnenkort een collecte houden! We hopen dat je dit ook een goed en leuk initiatief vindt en zin hebt om mee te doen!

Heb je nog vragen of opmerkingen dan horen we dat graag.

Hartelijke groet, Rijanne Veurink (3), Jan van Putten (28), Grietje de Roos (18)


Hier kunt u de gebruiksovereenkomst met de Gemeente Zwolle inzien of bekijken.
Joomla templates by a4joomla